Vloerverwarming installatie Amsterdam

U denkt erover vloerverwarming te laten aanleggen in de regio Amsterdam? Het is dan belangrijk om te weten wat de installatie van vloerverwarming precies inhoudt en welke keuzes er mogelijk zijn. Als experts op het gebied van vloerverwarming installeren legt TNS Tegelzetters u graag uit waaraan u moet denken voordat u vloerverwarming aanschaft.

Heeft u een nieuwe woning of een bestaande? Dat maakt nogal verschil voor de vloerverwarming. Bij een nieuwbouwwoning kan de vloerverwarming onder de uiteindelijke dekvloer worden geïnstalleerd, dat is simpel en snel geregeld. Bij een bestaand huis met dekvloer is het de vraag of er ruimte is om verwarmingselementen op de vloer te leggen; alternatief is om sleuven te frezen in de vloer en daarin de vloerverwarming te verwerken.

Verder maakt het nogal uit of u de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt gebruiken. In het eerste geval heeft u geen radiatoren nodig, in het tweede geval wel. Nog een belangrijke vraag is: wilt u een elektrische of warmwater vloerverwarming installeren? Ook hier speelt de situatie in uw woning in een rol. Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van een warmtepomp met relatief lage watertemperatuur, dan kunt u hierop prima de vloerverwarming aansluiten. TNS legt u graag uit wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende alternatieven.

Vloerverwarming infrezen

Wilt u in een bestaand huis vloerverwarming aanleggen en geen last krijgen met verhoogde vloeren en niet sluitende deuren, dan is infrezen van de vloerverwarming het beste alternatief. De sleuven worden machinaal ingefreesd in een zogenaamd slakkenhuispatroon. Dit zorgt ervoor dat de aan- en afvoerslangen van de vloerverwarming naast elkaar komen te liggen wat weer resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling.

Het standaard infrezen van vloerverwarming is goed mogelijk in zandcement en anhydrietvloeren. Bij een betonvloer moet speciale apparatuur worden gebruikt wat meer kosten met zich meebrengt. TNS kan u precies vertellen welke methode bij uw vloer nodig is.

Vloerverwarming storten in zandcementvloer

Een veel voorkomende manier van vloerverwarming installeren is de zogenaamde natbouw. Deze manier van vloerverwarmen maakt gebruik van warm water en de verwarmingsbuizen worden direct in het zandcement worden gestort. Dat is goedkoper maar heeft wel als nadeel dat de opwarmtijd van de vloerverwarming langer is. Ook duurt het aanmerkelijk langer voordat u de vloerverwarming kunt gebruiken, namelijk 7 tot 8 weken.

Vloerverwarming op netten leggen

Biedt uw woning niet de mogelijkheid om vloerverwarming in de dekvloer te frezen, dan kunnen we de verwarmingslangen leggen op zogenaamde krimpnetten. Daarbij wordt op de vloer eerste een laag reflectiefolie geplaatst die voorkomt dat warmte naar benden verloren gaat. Daar bovenop worden gegalvaniseerde, roestwerende netten aangebracht en dan worden de vloerverwarmingslangen daarop gemonteerd.

Installatiewerkzaamheden vloerverwarming

Is eenmaal duidelijk welk type vloerverwarming het beste in uw woning past, dan kunnen wij u een gedetailleerde offerte geven voor het installatiewerk. De prijs voor installatie van de vloerverwarming berekenen we per vierkante meter. Laat u ons ook uw vloer leggen met keramische tegels of natuursteen, dan krijgt u een korting op uw vloerverwarming. Afhankelijk van het type vloerverwarming en de daarop aangebrachte vloer, kan het een aantal weken duren voordat u de vloerverwarming volledig kunt gebruiken.

Vloerverwarming aanschaffen? Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan
    Shopping Basket