Voordelen van vloerverwarming

Loopt u graag op blote voeten in huis? Of houden uw kinderen ervan om op de vloer te zitten? Dan is vloerverwarming een uitkomst voor u. Ga maar na: altijd een heerlijk verwarmde vloer, ook in de wintermaanden. Nooit meer koude voeten als u ’s nachts even naar de WC loopt. Geen lastig schoon te houden tapijt meer nodig in de woonkamer. Nu kunt u optimaal genieten van die mooie stenen of tegelvloer. TNS Tegelzetters Amsterdam legt u graag uit wat de voordelen van vloerverwarming zijn.

Besparen met vloerverwarming

Veel mensen denken bij vloerverwarming meteen aan hoge kosten, maar eigenlijk heeft vloerverwarming vooral voordelen. Een warmtebron onder uw vloer zorgt voor een zeer gelijkmatige warmteverdeling. De vloer wordt met lage temperatuur verwarmd en heeft een egaal oppervlak. De warmteafgifte is heel geleidelijk en daardoor krijgt je overal praktisch dezelfde temperatuur. Dat betekent dat de ruimte al bij 19 à 20 graden behaaglijk warm aanvoelt, terwijl dit met radiatorverwarming doorgaans pas bij 21 à 22 graden het geval is.

De verwarming met lage luchttemperatuur zorgt er dus voor dat de geïnstalleerde vloerverwarming zuinig is in het gebruik. Prettig voor uw elektriciteitsrekening! Die kan namelijk wel 10 tot 20% lager uitvallen, zonder dat u inlevert op wooncomfort. Het duurt weliswaar iets langer voor de ruimte opwarmt, maar als u de vloerverwarming uitzet blijft de vloer nog lang behaaglijk warm. Bovendien heeft u geen radiatoren nodig, dus u bespaart ruimte en doordat de verwarming onder uw vloer ligt, is deze zeer duurzaam.

Vloerverwarming met natuursteen en keramische tegels

Eigenlijk is vloerverwarming bij praktisch alle soorten vloeren toe te passen, een vloerverarming gaat dan ook goed samen met een vloer van natuursteen of van keramische vloertegels. Betrekt u een nieuwe woning of bent u van plan een nieuwe vloer te leggen? Laat u dan goed voorlichten over de mogelijkheden van vloerverwarming en de keuze van de meest geschikte vloer. Bij TNS leggen we alle soorten vloeren en kunnen we u vakkundig adviseren over de beste vloerverwarming.

Gezond wonen met vloerverwarming

Behalve comfortabel is vloerverwarming ook goed voor de gezondheid. De gelijkmatige temperatuur van vloerverwarming zorgt voor beperkte luchtcirculatie en een hogere luchtvochtigheid dan bij radiatorverwarming. Voor mensen met ademhalingsproblemen zoals Astma of Cara is vloerverwarming een absolute aanrader.

Vloerverwarming en stadsverwarming

Veel nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig aangesloten op stadsverwarming. Dit levert de gemeente een besparing op doordat er gebruik wordt gemaakt van bestaande warm water voorzieningen. De stadsverwarming genereert over het algemeen een temperatuur die niet boven de 55 graden komt. Dat is te laag om door middel van radiatoren te verwarmen en dus bent u eigenlijk genoodzaakt om vloerverwarming toe te passen. Maar zoals gezegd is dat eigenlijk alleen maar voordelig, zeker als u dit combineert met een (natuur)stenen vloer.

En hetzelfde verhaal geldt in principe voor verwarming met de HR-ketels die bijna iedereen tegenwoordig heeft. Ze halen hun maximale rendement alleen als de aanvoertemperatuur van de verwarming beneden de 55 graden blijft. Ook deze kunt u dus ideaal gesproken het beste combineren met vloerverwarming.

Bent u toe aan vloerverwarming? Neem dan contact op met TNS Tegelzetters.

Vraag een offerte aan
    Shopping Basket