Typen vloerverwarming

In principe zijn er twee typen vloerverwarming: op warm water of elektrisch. Als u eenmaal heeft besloten om een type vloerverwarming aan te laten leggen, is het goed om met TNS Tegelzetters Amsterdam om de tafel te gaan zitten en eens rustig de voor- en nadelen van beide systemen op een rij te zetten. Die hebben met name te maken met de situatie in uw woning en de verschillen in kosten.

Vloerverwarming op CV systeem

Het type vloerverwarming op het CV-systeem aansluiten lijkt voor de hand te liggen als u al CV heeft. U heeft in dat geval namelijk geen nieuwe CV-ketel nodig. Een zogenaamde verdeler zorgt ervoor dat de temperatuur niet boven de 45 graden komt. Heeft u een nieuwbouwwoning, dan kan de vloerverwarming mogelijk direct in de dekvloer gestort worden, wat sneller en goedkoper is. Bij bestaande woningen kunnen we in de vloeren sleuven frezen, waarin we de verwarmingsbuizen leggen in spiraalvorm, of we kunnen de vloerverwarming leggen op zogenaamde krimpmatten.

Naast rechtreeks aansluiten van de vloerverwarming op de CV-ketel kan deze ook worden aangesloten op het retourwater van een radiator. Dit zien we veel in nieuwe badkamers waar zowel een radiator als vloerverwarming gebruikt worden voor verhoogd comfort. Overigens moet u zich goed afvragen of u uitsluitend vloerverwarming wil of een combinatie met radiatoren. Alleen vloerverwarming is meestal zuiniger, het draait immers op water van 40 graden. Het is ook behaaglijker en bovendien bespaart u ruimte als u geen radiatoren meer nodig heeft.

Een bijkomend voordeel van warm water vloerverwarming is dat een combinatie van verwarming en koeling mogelijk is. Doordat huizen steeds beter geïsoleerd zijn en grote glasvlakken hebben, kan dit met name in de zomer erg prettig zijn. Een dergelijk systeem voor koeling is aanmerkelijk energiezuiniger dan airconditioning. Met een CV-vloerverwarming is de temperatuur van de vloer minder nauwkeurig regelbaar; de verwarmingstemperatuur is namelijk altijd 40-45 graden. TNS Tegelzetter Amsterdam vertelt u graag wat de meest geschikte vorm is.

Elektrische vloerverwarming

Het alternatief type voor warmwater vloerverwarming is elektrische vloerverwarming. Er zijn verschillende typen elektrische vloerverwarming, namelijk kabels, matten en folie. Deze kunnen ofwel diep in de vloer worden gelegd ofwel direct onder tegels of natuursteen. Elektrische vloerverwarming is heel veilig, het werkt met relatief lage temperaturen en geïsoleerde kabels en heeft geen onderhoud nodig. Een belangrijk voordeel van elektrische vloerverwarming ten opzichte van die op CV, is dat u heel nauwkeurig de temperatuur van de vloer zelf kunt regelen.

Omdat we bij vloerverwarming op elektriciteit normaal gesproken geen sleuven in de vloer hoeven te frezen, is dit een relatief goedkope en efficiënte manier om uw vloer te verwarmen. De verwerkingsdikte is meestal zeer gering, waardoor het doorgaans gewoond onder de vloer gelegd kan worden.

Elektrische vloerverwarming buitenshuis

U had er misschien niet meteen aan gedacht, maar elektrische vloerverwarming kan ook buitenshuis heel handig zijn. Wat dacht u van een behaaglijk verwarmd terras waar u bij het eerste voorjaarszonnetje al lekker buiten kunt zitten? Of een elektrisch verwarmde oprit die nooit meer kan bevriezen en altijd sneeuwvrij is? Het kan allemaal met elektrische vloerverwarming!

Meer weten over de verschillende typen vloerverwarming? Neem contact op

Vraag een offerte aan
    Shopping Basket